Jízdu více než třicet metrů dlouhým „tobogánem“ cyklista jako zázrakem přežil. Po ošetření na interně klatovské nemocnice byl propuštěn.

„Měl jsem toho plný brejle. Nejdřív jsem fičel jako po mejdle v pangejtu a pak mě to vcuclo do kanálu. V rouře to se mnou mlátilo a ještě byla plná vody, takže jsem nemohl vůbec dejchat. Už jsem se pomalu loučil se životem,“ líčil Právu muž. Z některých výrazů jeho tváře bylo patrné, že si sáhl na dno.

Štěstí měl ale v tom, že dešťová kanalizace ústila zase do otevřeného prostoru. „Mohlo to trvat minutu dvě. Nevím. Pak mě to vyfluslo někde na druhé straně silnice. Nemohl jsem popadnout dech, za chvíli se to ale srovnalo a už jsem se cítil docela v pohodě,“ pokračoval muž, který má ve svém okolí pověst alkoholika.

„Něco jsem vypil, to nezastírám. Nebylo toho ale zase tolik, abych si neuvědomoval, do jak velkýho průseru jsem se dostal,“ uzavřel muž.

Záchranáře zalarmoval na místo svědek, kterému se cyklista ztratil před očima. „Byl lehce zraněn. Šlo o odřeniny a pohmožděniny. Ale protože se chvilku topil, byl na doporučení lékaře převezen k dalšímu vyšetření do nemocnice,“ sdělil lékař Krajské záchranné služby Jiří Růžička.

Podle pracovníků vodovodů a kanalizací se jednalo o potrubí o průměru osmdesát centimetrů, které je součástí dešťové kanalizace a není svedeno do čistírny odpadních vody. „Jestliže příkopem protékaly řekněme dva kubíky vody za vteřinu, tak ho to do té roury vtáhlo a neměl šanci se z toho dostat,“ potvrdil technický náměstek společnosti Šumavské vodovody a kanalizace Michal Vlček.